De ouderdom is een onuitputtelijke bron van rijkdom.

Bij be.Source zijn we ervan overtuigd dat ouderdom een onuitputtelijke bron van rijkdom is. Daarom willen we de blik die de maatschappij op onze ouderen heeft, veranderen.
We zijn er ook van overtuigd dat ouderen die in nood verkeren niet aan hun lot kunnen worden overgelaten en dat elke actie in hun voordeel onze steun verdient.

Over be.Source Onze acties Ons netwerk

DE CIJFERS

Tegen 2050 zal meer dan 30% van onze bevolking 65 of ouder zijn (WHO, World Report on Ageing and Health 2015).
Het is een vaststaand feit dat de veroudering van onze bevolking, in combinatie met het risico op armoede en sociale uitsluiting, een uitdaging vormt voor onze generatie, en nog meer voor de volgende generaties.
Daarom is de ondersteuning en vereniging van acties om de levensomstandigheden van kwetsbare senioren te verbeteren een absolute prioriteit voor be.Source.

"De veroudering van onze bevolking is een uitdaging."

Augmentation de la population
Source: Eurostat, ​​​​​ec.europa.eu/population-data
BELGIË
Taux de risque de pauvreté
Source: Source: statbel.fgov.be​​​​​/pauvrete-et-conditions-de-vie
Concert des Coeurs 11 dec 2022

Kom luisteren naar een prachtig kerstconcert in een buitengewone feeërieke sfeer in de kerk OLV ter Zege ten Zavel in Brussel.

Het barokorkest Concert d’Anvers, vergezeld door het Octopuskoor en solisten van de Koningin Elisabeth Music Chapel, onder leiding van Bart Van Reyn, zullen prachtige liederen en concerto’s uitvoeren van Vivaldi en Corelli.

De netto opbrengsten van dit concert worden toegewijd aan sociale projecten van be.Source ten voordele van kwetsbare oudere personen.

Informatie en reservatie

 Vivaldi & Corelli

 

Vorming voor vrijwilligers !

be.Source organiseert regelmatig opleidingen voor de vrijwilligers van haar partnerverenigingen. Deze vormingen behandelen verschillende thema’s die zeer nuttig kunnen zijn in de dagelijkse omgang met senioren.

Zo wordt meermaals per jaar een opleiding eerste hulp, van één dag, aangeboden in samenwerking met en geleid door het Rode Kruis. Deze activiteit kent steeds een groot succes. De deelnemers leren bij en krijgen interessante tips die van toepassing kunnen zijn in de praktijk.

 

premiers secours