CONCERT DES COEURS 17 DEC. 2023

Kom naar een magisch kerstconcert in de prachtige kerk OLV ter Zege ten Zavel.

Bernard Foccroulle, begeleid door sopraan Deborah Cachet en violisten François Fernandez en Yun Kim, zal ons de eer bewijzen een kerstconcert voor te brengen ten voordele van de sociale werken van be.Source om de levenskwaliteit van kwetsbare ouderen te verbeteren.

Meer informatie en reserveren

Photo @Bruno Achen
Photo @Bruno Achen

 

Internationale Dag van de Ouderen 1 oktober 2023

Dankzij de steun van be.Source namen de tuktukfietsen van Labolobo deel aan de voorbereiding en de uitdeling van bloemen, samen met Accolage. Het was een vrolijke samenwerking, een mooi moment van ontmoeting en uitwisseling op de Internationale Dag van de Ouderen.

Datzelfde weekend bood het Innov'âge festival een gezellig evenement aan dat intergenerationele ontmoetingen bevorderde om onze kijk op ouderdom te veranderen. In de Brass brachten een aantal workshops verschillende generaties op een leuke manier dichter bij elkaar.

 

Journée internationale des personnes

2023 vrijwilligersavond

Dit jaarlijkse evenement, dat plaatsvond op 21 september in het Drohme Park, is de perfecte gelegenheid om alle mensen te bedanken die zich elke dag inzetten voor het welzijn van ouderen. Dit jaar waren meer dan 150 vrijwilligers en medewerkers van verenigingen uit het be.Source netwerk aanwezig. Ondanks het regenachtige weer gingen veel deelnemers op pad om het Forêt de Soignes per fiets of te voet te verkennen, of probeerden ze een partijtje golf, terwijl andere vrijwilligers deelnamen aan een workshop keramiek, kaarsen of bloemen decoratie. Aan het einde van de activiteiten kwam iedereen samen om een glas met elkaar te drinken en te genieten van een heerlijke barbecue. Het was een geweldige kans voor vrijwilligers om samen te komen en hun ervaringen te delen, en misschien gezamenlijke projecten te ontwikkelen.

 

Soirée des bénévoles 2023

Concert des Coeurs 11 dec 2022

Kom luisteren naar een prachtig kerstconcert in een buitengewone feeërieke sfeer in de kerk OLV ter Zege ten Zavel in Brussel.

Het barokorkest Concert d’Anvers, vergezeld door het Octopuskoor en solisten van de Koningin Elisabeth Music Chapel, onder leiding van Bart Van Reyn, zullen prachtige liederen en concerto’s uitvoeren van Vivaldi en Corelli.

De netto opbrengsten van dit concert worden toegewijd aan sociale projecten van be.Source ten voordele van kwetsbare oudere personen.

Informatie en reservatie

 Vivaldi & Corelli

 

Vorming voor vrijwilligers !

be.Source organiseert regelmatig opleidingen voor de vrijwilligers van haar partnerverenigingen. Deze vormingen behandelen verschillende thema’s die zeer nuttig kunnen zijn in de dagelijkse omgang met senioren.

Zo wordt meermaals per jaar een opleiding eerste hulp, van één dag, aangeboden in samenwerking met en geleid door het Rode Kruis. Deze activiteit kent steeds een groot succes. De deelnemers leren bij en krijgen interessante tips die van toepassing kunnen zijn in de praktijk.

 

premiers secours

 

De avond van de vrijwilliger 2022

Na een onderbreking van twee jaar was het eindelijk weer mogelijk om onze traditionele avond van de vrijwilliger te organiseren. Alle vrijwilligers en dienstverleners van al de verenigingen die deel uitmaken van het netwerk van be.Source worden uitgenodigd op dit event waarbij men het belang onderstreept  van al het werk dat gedaan wordt voor kwetsbare ouderen en tevens de vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Drohme Park, de vroegere hippodroom van Bosvoorde, was dit jaar de plaats waar meer dan honderd deelnemers verwelkomd werden voor diverse workshops: sommigen lieten hun creativiteit de vrije loop bij het maken van een theelichthouder of een mok. Anderen ontdekten te voet of met de fiets het Zoniënwoud of kregen een golfinitiatie.

Na de activiteiten kwam iedereen samen in het betoverend kader van de Jardin du Pesage om het glas te heffen op de vriendschap en om samen van een heerlijke maaltijd te genieten.

Tijdens deze vierde editie hebben vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en wie weet, misschien ontstaan er gezamenlijke projecten.

 

journée des bénévoles

 

Concert des Cœurs 8 mei 2022

Beleef een muzikale namiddag in de uitzonderlijke kerk OLV ter Zege ten Zavel.
Op het programma : Raphaële Green et Emma Posman, solisten van de MM Academy, begeleid door de kamermuziekensemble van de Munt.
De netto opbrengsten van dit lenteconcert zullen ten goede komen aan de sociale acties van be.Source ten voordele van minderbedeelde senioren.

http://www.concert-des-coeurs.be

Concert des Cœurs 8 mei 2022
Photo @Luc Viatour
CONCERT DES COEURS 15 DEC 2019

Kom luisteren naar de kerstliederen, geïnterpreteerd door de Sopraan Charlotte Wajnberg, laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2018, en begeleid door het Arenbergkoor, onder leiding van Jeffrey Dirix. De netto opbrengsten van dit elfde concert zullen ten goede komen aan de sociale acties van be.Source ten voordele van minderbedeelde senioren.

http://www.concert-des-coeurs.be

Charlotte Wajnberg

De Caravan

"We zien elkaar in de geburen"

Na het succes in Vorst keert “de Caravan” de laatste week van augustus terug in Sint-Gillis om de meest geïsoleerde en kwetsbare ouderen te ontmoeten in hun eigen woonomgeving. “de Caravan” wil een hartelijke mobiele ruimte bieden waar senioren rond een kop koffie vertellen over hun moeilijkheden op het vlak van o.m. huisvesting, verzorging, eenzaamheid,…

Bezoekers ontmoeten er elkaar in een warme atmosfeer die erop gericht is om mensen bewust te maken van de problematiek van het isolement van vele ouderen.

Komt “de Caravan” binnenkort ook bij u in de buurt? ?

  • 26 tot 30/08 > Jacques Francksquare (Hallepoort), St-Gillis
  • 09 tot 13/09 > Jef Mennekensplein (Karreveld), Molenbeek
  • 30/09 tot 04/10 > Dancoplein (Globe), Ukkel
caravane
Photo @Bruno Achen
Vrijwilligersavond: 2019 editie

Dit jaarlijkse evenement, dat op 5 februari plaatsvond in het Wiels, bracht meer dan honderd vrijwilligers en dienstverleners van het be.Source netwerk samen.

Deze avond is een gelegenheid om alle mensen die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van senioren te danken. Op het programma: rondleiding door het Wiels, getuigenissen en vergaderingen tussen organisaties die actief zijn op het gebied van de hulpverlening aan de senioren en tot slot een gemoedelijke uitwisseling van ervaringen begeleid door een hapje en drankje. Dit evenement is de derde editie georganiseerd door be.Source. In 2017, ontmoetten we in de werkplaatsen van de Munt, en in 2018 in La Tricoterie met een lachyoga en een workshop over zang.
 

wiels
Photo @Bruno Achen